لوگو مرکز جامع تصویربرداری ولیعصر
mri چیست؟

ام ار ای (mri) از یک میدان مغناطیسی قوی و امواج رادیویی برای تولید یک تصویر fh جزییات از اندام‌ها و بافت‌های بدن استفاده می‌کند. ام ار ای روشی برای بررسی اندام‌های داخلی بدن است که از امواج مغناطیسی، امواج رادیویی و یک کامپیوتر برای تولید تصویر اندام‌های بدن استفاده می‌کند.

پزشک با استفاده از تصویر برداری ام ار ای می‌تواند به بافت درونی بدن نفوذ پیدا کند و با مشاهده و تهیه این عکس علت درد بیمار را تشخیص دهد.

انواع ام ار ای 

ام ار ای امروزه یک روش تصویربرداری جدید و کاملا ایمن است که در بسیاری از موارد توسط پزشکان تجویز می‌شود. پزشکان برای تشخیص اعضای بدن و مشکلات و بیماری‌ها از ام ار ای استفاده می‌کنند. همچنین تصویر برداری سه بعدی ام ار ای از اعضای بدن برای بیمار امکان پذیر می‌باشد.

  • ام ار ای مغز و نخاع
  • ام‌آر‌آی استخوان‌ها و مفاصل
  • ام ار ای کبد و مجاری صفراوی
  • ام ار ای کلیه‌ها
  • ام ار ای طحال
  • ام ار ای لوزالمعده
  • ام ار ای رحم
  • ام ار ای تخمدان
  • ام ار ای پروستات
  • ام‌آرآی پستان
  • ام‌آرآی قلب و رگ‌های خونی

بیمار در این حین تصویر برداری ام ار ای نباید هیچ گونه حرکتی داشته باشد؛ چرا که حرکت بیمار موجب می‌شود که تصویر گرفته شده واضح و دقیق نباشد. همه شرایط لازم برای تصویر برداری ام ار ای را مسئولین برای شما توضیح خواهند داد و جای هیچ گونه نگرانی برای شما نمی‌باشد.

برای تصویر برداری ام ار ای کسی با شما همراه اتاق ام ار ای نمی‌شود و شما در این اتاق تنها هستید. ولی مسئولین صدای شما را می‌شنوند و شما را درون تصویر می‌بینند و در صورت هر گونه حرکت به شما اخطار داده می‌شود.

شما اگر مشکلی داشتید می‌توانید صحبت کنید و مسئولین صدای شما را می‌شنوند و به شما توضیح می‌دهند.

تصویر ام آر ای بسیار دقیق و واضح است و می‌تواند تغییرات بسیار کوچک در ساختارهای بدن را تشخیص دهد. گاهی ممکن است عامل کنتراست مثل گادولینیوم برای افزایش دقت تصاویر استفاده شود.

در حین انجام ام آر آی ممکن است صداهای بلندی از دستگاه شنیده شود که طبیعی است و نباید موجب نگرانی بیمار شود. ممکن است قبل از انجام ام ار ای بر روی گوش‌های بیمار گوشی گذاشته شود تا صدای کمتری به گوش وی برسد.

ام ار ای چه کاربردی دارد؟

کاردبرد ام ار ای برای متخصصان و پزشکان، بررسی و مشاهده استخوان‌ها، اسکلت بدن و بافت‌های آن می‌باشد. متخصصان می‌توانند استخوان درونی و اسکلت بدن را مشاهده کنند اما قادر به تشخیص علت دردهای بدنی بیمار نیستند. به همین سبب تصویر برداری ام ار ای کاربرد وسیعی برای تشخیص انواع دردهای بدنی دارد که به پزشک و متخصص کمک بسیاری می‌کند.

آیا ام ار ای خطر دارد؟

بسیاری از افراد از تصویر برداری‌های پزشکی یعنی، تصویر برداری ”ام ار ای، سی تی اسکن، رادیو گرافی و رادیولوژی”  می‌ترسند و ترس افراد به سبب عوارض ناشی از اشعه موجود در این تصویر برداری‌ها می باشد و سعی می‌کنند که برای تصویر برداری ام ار ای اقدامی نکنند.

در تصویر برداری ام ار ای، بر خلاف سایر تصویر برداری‌های رایج دیگر از اشعه ایکس استفاده نمی شود. یعنی خطر و عوارضی که دیگر تصویر برداری‌ها برای بیمار به همراه دارد را تصویر برداری ام ار ای برای بیمار به همراه ندارد. ام ار ای نسبت به دیگر روش‌های تصویربرداری برای بیمار هیچ گونه خطری ندارد و از لحاظ ایمنی و سلامت در مرحله بالایی قرار دارد.

تصویر برداری ام ار ای

سالانه میلیون‌ها بیمار تصویر برداری ام ار ای را انجام می‌دهند و این روش تصویر برداری روشی غیر تهاجمی و بدون درد و بدون هیچ گونه عارضه‌ای برای بیمار می‌باشد. البته این نکته را در نظر بگیرید که برای تصویر برداری ام ار ای باید هر گونه اشیای فلزی که به همراه خود دارید را از بدن خود دور کنید. اگر اشیای فلزی و قطعه‌ای در این میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط دستگاه ام ار ای قرار گیرد می‌تواند به سلامت و بدن بیمار آسیب وارد کند.

اگر بیمار هرگونه وسیله و اشیای فلزی را به همراه خود دارد باید قبل از ورود به اتاق ام ار ای و قرار گرفتن در دستگاه آن را از خود خارج کند. معمولاً کسانی که در این بخش کار می کنند، توجه و دقت بسیاری دارند و راهنماییهای لازم را برای حفظ سلامت بیمار می‌کنند.

اگر اشیای فلزی به همراه بیمار باشد، می‌تواند پس از قرارگیری بیمار درون دستگاه ام ار ای و ایجاد میدان مغناطیسی، شروع به حرکت کنند و این حرکت می‌تواند به بدن بیمار آسیبهایی را وارد کند.

تماس با ما

تهران، ابتدای اتوبان صدر، ابتدای خیابان قلندری جنوبی، پلاک 21

تلفن: 7918400-021

ایمیل: info@valiasrmic.ir

همه بخش‌ها

8

ام آر آی تخصصی

8

ام آر آی عمومی

8

رادیوگرافی

8

سونوگرافی

8

ماموگرافی

8

رادیوگرافی دندان

8

تست تراکم استخوان

مقاله‌های مشابه

نتیجه ای یافت نشد

صفحه مورد نظر شما یافت نشد. جستجوی خود را اصلاح کنید، یا از ناوبری فوق برای یافتن پست مدنظر استفاده نمایید.

2 دیدگاه ها

  1. مهدی مجدی

    ممنونم از راهنماییتون

    پاسخ
    • valiasr

      ممنون از لطفتون.

      پاسخ

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *